Het Deugdenspel
 

Deugdenkaarten en deugdenboeken bestellen

Hieronder vind je een selectie van de uitgaven. Voor het bestellen van deugdenkaarten en deugdenboeken wijzen we je graag naar de webwinkel van Uitgeverij ACT on Virtues: www.actonvirtues.nl/webwinkel. Hier kun je ook heel veel recensies lezen!

Bij aanschaf van > 10 items ontvang je 35% korting via www.actonvirtues.nl. Je mag ook een combinatie van diverse artikelen kiezen.

 
Het Deugdenspel.jpg

Het Deugdenspel

Het Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van de bouwstenen van je karakter. Eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden helder en bondig uitgelegd. Je kunt de 52 kaarten overal gebruiken: thuis, op school, met kinderen, jongeren en volwassenen. Deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden. Leeftijd 9 - 99+ jaar.

ISBN 978 90 819463 60 / Annelies Wiersma, cartoons Bart van der Kraan / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 19,95

Koop nu

 
Deugdenvriendjes.jpg

Deugdenvriendjes

Iedereen die met kinderen (vanaf 2-3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes gebruiken.

Deugden zijn universele levensvaardigheden waar iedereen waarde aan hecht. De omschrijvingen van de deugden op de deugdenkaartjes helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.

Kinderen hoeven de kaartjes niet zelf te kunnen lezen, voor wat oudere kinderen (9+) is er Het Deugdenspel.

Met de allerjongste kinderen kun je een selectie maken van bijvoorbeeld 15 kaartjes en de wat moeilijkere woorden later aan de orde laten komen. Wees niet te bang: met een vierjarige kun je al prima praten over deugden, zoals assertiviteit en rekening houden met elkaar.

ISBN 978 94 920940 63 / Annelies Wiersma, Marianne Offereins e.a.  / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 19.95

Koop nu

 
100 kleurrijke deugden inzichtkaarten.jpg

100 kleurrijke deugden inzichtkaarten

Eerlijkheid, moed, standvastigheid en nog veel meer deugden – universele levensvaardigheden – om het beste in jezelf en anderen naar boven te halen. Deze kleurrijke set van 100 (allemaal verschillende kleuren!) deugdenkaarten kan je helpen bij het nemen van een beslissing, bij het verbeteren van een relatie, bij het richting geven aan iets waarin jij duidelijkheid zoekt, of je simpelweg eraan herinneren dat je een deugd kunt inzetten.

Samen stilstaan bij een deugd kan helpen op elkaar af te stemmen en verbinding met elkaar te maken. De kaarten worden ook gebruikt bij vergaderingen, studie, coaching, intervisie, supervisie, de verwerking van verlies en verdriet, yoga en bij het kleuren voor volwassenen. En er zijn vast nog veel meer toepassingen.

De omschrijvingen van de deugden zijn geïnspireerd op de ‘Virtues Reflection Cards’ van Linda Kavelin-Popov, die Uitgeverij ACT on Virtues eerder uitbracht onder de titel ‘Reflectiekaarten; 100 deugden om je te inspireren’.

ISBN 978 94 920940 70 / Annelies Wiersma e.a.  / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 34.50

Koop nu

 
Deugdenapp websiteafbeelding.png

Deugden Appjes voor Android en iOS

Lucy Kuijk heeft diverse Deugden Apps gemaakt voor Android en iOS devices, zoals mobiele telefoon en tablet. Je kunt deze aanschaffen via resp. de PlayStore en Apple i-Store.

Met deze eenvoudige Deugden Apps heb je de deugden altijd bij de hand, op je mobiele telefoon of tablet. 

Google Play Store (Android):

App Store (iOS):

 

 

 

 
Motjes ontdekking.png

Motjes ontdekking

Prentenboek voor kinderen rond de 6 jaar. Ook leuk voor tieners en volwassenen!

Midden in een prachtige tuin vol mooie bloemen staat een groot huis. Zowel binnen als buiten is iedereen druk bezig. De tuinman knipt de heg. De jongen bekijkt de bloemen in de tuin. De schoonmaakster wast de ramen. De naaister maakt nieuwe gordijnen. De vrouw van het huis is verdiept in een boek.

Op zolder is ook iemand bezig. Het is Motje. Met smaak knabbelt hij aan jurken, broeken en jassen. Hij woont al één miljoen driehonderdvijfennegentig duizend hapjes op zolder, zonder dat iemand dat weet.

Op een dag wordt Motje ontdekt. Iedereen komt naar de zolder om de schade die hij heeft aangericht te bekijken. Hoe loopt dit af voor Motje?

Marion van Diemen schreef een verhaal met meerdere lagen. Motjes ontdekking biedt zowel kinderen als volwassenen inspiratie bij vragen zoals:

  • Wat vind ik leuk om te doen?
  • Wat is mijn talent?
  • Is mijn talent zichtbaar voor anderen?
  • Hoe kan ik mijn talent ontwikkelen?

ISBN 978 94 92094 100 / Marion van Diemen /Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Omslag Karakter het fundament voor een goed leven Hilary Wilce.jpg

Karakter; het fundament van een goed leven

Hilary Wilce onderzocht de factoren die bepalen of iemand een gelukkig en tevreden leven krijgt. Ze ontdekte dat de innerlijke kracht van het karakter van het grootste belang is. Een sterk en evenwichtig karakter ondersteunt het zelfvertrouwen bij het leren, bevordert het ontwikkelen en onderhouden van goede relaties, helpt bij het verwerken van teleurstellingen, stimuleert een positief en waarachtig zelfbeeld en verbondenheid met anderen en de wereld.

Voor opvoeders van babys tot en met tieners, staan in dit boek veel tips om kinderen te helpen bij de herkenning en ontwikkeling van zes fundamentele eigenschappen van het karakter: liefde, veerkracht, eerlijkheid, zelfdiscipline, vriendelijkheid en moed. Samen vormen ze een sterke ruggengraat van waaruit andere eigenschappen kunnen groeien.

Koop nu

 
Het deugdenboek voor het onderwijs

Het deugdenboek voor het onderwijs

Je zult geïnspireerd raken door de ideeën uit dit boek om met de leerlingen met deugden aan de slag te gaan. Dit boek is geschikt voor leerkrachten, docenten, interne begeleiders en remedial teachers en richt zich op kinderen en jonge volwassenen (van 4 - 18 jaar.) In dit boek worden 52 deugden beschreven. Je vindt er ook activiteiten in, zoals spelletjes en creatieve ideeën voor groepen.

ISBN 978 90 777700 78 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij De Zaak

Prijs: € 24.95

Koop nu

 
Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen

Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen

Het basisboek voor ouders die van opvoeden met deugden serieus werk willen maken. De theorie wordt door Linda Kavelin Popov en co-auteurs duidelijk uitgelegd. In de tweede helft van het boek worden 52 deugden beschreven: waarom zijn ze belangrijk en hoe breng je ze (samen) in de praktijk? Wereldwijd zijn meer dan een half miljoen exemplaren van dit boek verkocht.

ISBN 978 90 777700 16 / Linda Kavelin Popov / Uitgeverij De Zaak (3e druk)

Prijs: € 24.95

Koop nu

 
Opvoeden met deugden.jpg

Haal het beste uit je kind en jezelf

Hoe pas je het Deugdenproject in de praktijk toe? Annelies Wiersma heeft de theorie van 'Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen' tot leven gebracht. Ze vertelt in haar boek over de praktijk die ze zelf het beste kent: de opvoeding van haar zoon. Samen ontdekken moeder en zoon de betekenis van allerlei deugden. Ook boeiend voor leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en kindercoaches die met de deugdenaanpak aan de slag willen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk kunnen gebruiken.

ISBN 978 90 819463 84/ Annelies Wiersma / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 19.95

Koop nu

 
Deugdenyoga voor kinderen.jpg

Deugdenyoga voor kinderen

Deugdenyoga voor kinderen is méér dan een boek over Kinderyoga. Of je nu leerkracht, ouder of (yoga) docent bent; de oefeningen en tips in dit boek helpen jou en kinderen om krachtiger en positiever in het leven te staan. Patty Jongemaets heeft op een speelse en creatieve manier deugden in haar yogalessen geïntegreerd. Iedere les staat er een deugd centraal. In dit boek vind je bij twaalf deugden toepasselijke houdingen, spelletjes, massages, ademoefeningen, verhalen, meditaties, visualisaties en creatieve activiteiten. De vele foto’s laten zien hoe kinderen van Deugdenyoga genieten.

ISBN 978 94 92094 00 1 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues / 328 pagina's met volledige uitleg van yogahoudingen en foto's.

Koop nu

 
De avonturen van Mali en Keela

De avonturen van Mali & Keela

In dit spannende voorleesboek beleven Mali, Keela en aapje Bongo dertien avonturen. Daarbij ontdekken ze onderweg spelenderwijs 52 deugden zoals eerlijkheid, zelfvertrouwen, moed en vastberadenheid. Na elk verhaal worden 4 deugden uitgelegd en staan voorbeelden van vragen om met kinderen (6-11 jaar) te bespreken. Zo wordt bij assertiviteit gevraagd hoe je assertief kunt zijn zonder iemand te kwetsen en of de kinderen daar voorbeelden van kunnen geven. Leuk geillustreerd, groot lettertype. De wat oudere kinderen kunnen het boek zelf lezen.

ISBN 978 90 812238 74 / Jonathan Collins / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 15.95

Koop nu

 
Mijn tuin; meditaties voor kinderen

Mijn tuin; meditaties voor kinderen

De  meditaties in 'Mijn Tuin' ontspannen op een plezierige manier. Ze leiden tot rust en brengen knusse (Strategie 4 van het Deugdenproject!) momenten. 

Janni Meedendorp - leerkracht op een basisschool - bedacht ze voor haar kinderyogaklas. Ouders vroegen erom, toen hun kinderen de verhalen enthousiast doorvertelden of tekeningen van ‘hun’ tuinen lieten zien. Nu zijn de meditaties voor iedereen beschikbaar via dit rijk geïllustreerde boek.

ISBN 978 90 819463 39 - Leeftijd vanaf 6 jaar.

Prijs € 19,95

Koop nu

 
Madiba; het levensverhaal van Nelson Mandela

Madiba; het levensverhaal van Nelson Mandela

Op 5 december 2013 overleed Nelson Mandela. Ook na zijn dood is hij een inspiratiebron voor velen. In de decembermaand herdenken wij hem met een speciale aanbieding: Madiba, het levensverhaal van Nelson Mandela, geschreven voor de jeugd, maar gelezen door jong en oud. Nu voor: €12,50

Basisschool leerkracht Angela Machiel-Guépin beschrijft in de historische jeugdroman Madiba het legendarische levensverhaal van Nelson Mandela die geboren werd als Madiba. Dit boek beoogt Mandela's strijd voor vrijheid bij mensen van een jongere generatie levend te houden. Het boek nodigt uit tot nadenken en praten over karakterkenmerken zoals moed, rechtvaardigheid, uithoudingsvermogen en mildheid, deugden waarin Mandela voor kinderen een inspirerend voorbeeld kan zijn.

ISBN: 978 90  819463 08 / Angela Machiel-Guepin / Uitgeverij ACT on Virtues

Prijs: € 14,95

Koop nu

 
Chakrayoga voor kinderen.jpg

Chakrayoga voor kinderen

Chakra’s zijn niet zichtbaar in het lichaam. Je kunt wel leren om hun energie te ervaren. Ieder chakra heeft een eigen thema, kleur, element, emotie en plek in het lichaam. Wanneer de energie van een of meer chakra’s is geblokkeerd, kan dat klachten geven. Wanneer de energie goed door de chakra’s stroomt komen de positieve eigenschappen, deugden die je van nature bezit, te voorschijn. Je ontwikkelt een zelfbewuste levenshouding.

Dit boek leert je over chakra’s en geeft yogadocenten inspiratie voor zeven volledige lessen Chakrayoga voor kinderen en tieners. In het laatste hoofdstuk, staat beschreven hoe je de yogi’s kunt meenemen op een regenboog avontuur. Je kunt de ideeën ook gebruiken voor yogalessen voor volwassenen. Ouders, kinderen en tieners kunnen dit boek thuis gebruiken.

Naast vele foto’s van houdingen, bevat het boek prachtige sfeerfoto’s. Affirmaties aan het begin en einde van elk hoofdstuk inspireren om ook buiten de yogalessen met de chakra’s bezig te gaan.

ISBN 978 94 92094 018 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
adempauze.png

Adempauze

Adempauze is een van de eerste boeken op het gebied van mindfulness. Linda Kavelin-Popov geeft tips en oefeningen om in balans te komen en te blijven. Daarbij reikt ze talloze stimulerende en ondersteunende deugden aan. Een prachtig boek om elke dag een klein stukje in te lezen. Opnieuw uitgebracht in luxe uitvoering in 2014.

ISBN 978 90 819463 77 / Linda Kavelin-Popov / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Omslag Deugdenyoga front.jpg

Deugdenyoga deel 1

Deugdenyoga is meer dan een yogaboek. Het is een persoonlijk en inspirerend boek voor iedereen. Vooral voor wie yoga beoefent en voor wie yogales geeft. Het is opgebouwd rond twaalf deugden. Ieder hoofdstuk start met een persoonlijke inleiding door Patty. Zij geeft bij elke deugd toepasselijke tips op het gebied van ademhaling, voeding en wellness. Daarna volgt een volledige yogales met ademhalingsoefeningen, mantra’s, meditaties en yoga-oefeningen, zoals De Hartopener, De Kaars en De Halve Maan.

Deugdenyoga is door Patty Jongemaets zelf ontwikkeld. Ze geeft de officiële beroepsopleiding Deugdenyoga Docent, vanuit haar praktijk Dolfijn Wellness in Amsterdam.

ISBN 978 90 812238 98 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Cover deugdenyoga front.jpg

Deugdenyoga deel 2

Na het succes van Deugdenyoga I, vind je in Deugdenyoga II opnieuw inspirerende Deugdenyoga-lessen met uitgebalanceerde oefeningen om evenwicht te brengen tussen lichaam en geest. Door tijdens ademhaling- en yogaoefeningen bewust aandacht te schenken aan deugden zoals eenvoud, concentratie en kracht leer je deze eigenschappen steeds beter toe te passen in je dagelijkse leven.

ISBN 9789081946353 / Patty Jongemaets / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Waardig einde omslag front.jpg

Waardig einde

‘Waardig einde’ biedt inspiratie en steun om het sterven tot een waardige levenservaring te maken. Het bevat praktijkervaringen van mensen die er voor kiezen het stervensproces volledig bewust te beleven, met openheid en verwondering voor wat je doormaakt tijdens deze kwetsbare, laatste levensfase. Het bevat bovendien vele tips en inzichten voor naasten, over hoe je in deze verdrietige periode – waarin allerlei zorgtaken bij je terecht komen en je het allemaal zo goed mogelijk wilt doen – praktisch en emotioneel overleeft. Ook leer je hoe je degene die sterft tot steun kunt zijn op zijn laatste reis, en hoe je anderen kunt begeleiden, die hierom ook hun verdriet hebben.

Tot slot vertelt Linda Kavelin-Popov hoe het verdriet over het verlies van haar broer John een plek krijgt.

ISBN 978 90 819463 46 / Linda Kavelin-Popov / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Omslag zin in kleuren deel 1.jpg

Zin in kleuren deel 1

Heb je ook zo’n zin om weer eens lekker te kleuren? Ongedwongen, creatief, kleurrijk?
In dit unieke kleurboek voor volwassenen vind je prachtige kleurplaten van dieren, om in je eigen tijd en op je eigen tempo kleur te geven. Een ideaal cadeau voor jezelf of een ander.

Kleuren is ontspannen genieten. Je kunt er een muziekje bij opzetten en je gedachten en je fantasie de vrije loop laten. Ook als je bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. Je ziet de dieren onder je handen tot leven komen.
De vlinder nodigt uit tot verandering en vreugde, en meer kleur in je leven. De kat en de hond geven een les in tolerantie en de bever is het toonbeeld van samenwerking. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleur je mee?

ISBN 978 90 819463 15 / Marja van ’t Wel / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Omslag zik 2.jpg

Zin in kleuren deel 2

In deel 2 van dit unieke kleurboek voor volwassenen vind je wederom prachtige kleurplaten van dieren met reflectievragen. Een ideaal cadeau voor jezelf of een ander. Kleuren is ontspannen genieten. Je kunt er
een muziekje bij opzetten en je gedachten en je fantasie de vrije loop laten. Ook als je bijvoorbeeld door ziekte of burnout misschien wat minder energie hebt. Je ziet de dieren onder je handen tot leven komen.

De papegaai nodigt je uit tot het tonen van al je kleuren. De beer geeft een les in bezinning en de olifant is het toonbeeld van kracht. Ook laten de dieren zien hoe we deugden, ondeugden en onszelf meer in balans kunnen brengen. Kleur je, net als via deel 1 van dit boek, weer mee?

ISBN 978 90 819463 22 / Marja van ’t Wel / Uitgeverij ACT on Virtues

Koop nu

 
Deugdenboom.jpg

Deugdenboom

Bij de Stadskamer in Doetinchem kun je een wensboom bestellen die ook goed te gebruiken is als 'deugdenboom'. 

De boom heeft een lengte van 2.30 meter en is 1.20 meter hoog. Ze worden gemaakt van Fins vurenhout en kosten € 100.

Voor meer informatie kun je bellen met 0314 377878 en vragen naar Bennie Hebbink of Gerard Bockting. Je kunt ook mailen naar herstelservicestadskamer@outlook.com.