Het Deugdenspel
 

Deugdenkaarten

Op de deugdenkaarten staat beschreven hoe je een deugd toepast. Wanneer je geregeld aandacht besteedt aan een deugd(enkaart), dan leer je heel veel deugden herkennen in jezelf of een ander. Het wordt gemakkelijker om deugden in dagelijkse situaties te gebruiken.

Er zijn in Nederland momenteel drie deugdenkaartensets ontwikkeld, voor alle leeftijden en doelgroepen. Je kunt de deugdenkaarten op deze webpagina bekijken. En bestellen, want het leukste is het om de kaartjes in handen te houden, of voor iedereen toegankelijk neer te zetten.

 
Deugdenvriendjes-1.png

Deugdenvriendjes (vanaf ca. 3 jaar)

Iedereen die met kinderen (vanaf 2-3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan daarbij de hartverwarmende Deugdenvriendjes gebruiken. De kaartenset bevat 52 deugdenkaartjes met afgeronde hoeken in een doosje van 10 x 10 cm. De kaartjes zijn glanzend gelamineerd.

Kinderen hoeven de teksten niet zelf te kunnen lezen, voor wat oudere kinderen (9+) is er Het Deugdenspel. De kaartjes zijn een hulp voor de opvoeders, om de deugden met jonge kinderen te bespreken. En vooral, om deugden in gedrag van jonge kinderen te leren opmerken en benoemen.

Met de allerjongste kinderen kun je een selectie maken, van bijvoorbeeld 15 kaartjes, en de wat moeilijkere woorden later aan de orde laten komen. Wees niet te bang: met een vierjarige kun je al prima praten over deugden, zoals assertiviteit en rekening houden met elkaar.

ISBN 978 94 920940 63 / teksten Annelies Wiersma, Marianne Offereins e.a.  / illustraties Anja Bol / © Uitgeverij ACT on Virtues, Groningen / Winkelwaarde € 19.95

Kopen

 
Het-Deugdenspel-deugdenkaarten.png

Het Deugdenspel (vanaf ca. 9 jaar)

Het Deugdenspel bestaat uit 52 kaarten met grappige cartoons bij de korte beschrijvingen van de deugden. Deze kaartenset wordt overal gebruikt: thuis, op school, bij kinderyoga en daarbuiten. Leeftijd 9 – 99+ jaar. Dus ongeveer vanaf groep 5.

Ook volwassenen gebruiken ze graag! Op alle leeftijden is het leuk en leerzaam om over deugden te filosoferen. Wat je moeilijk en gemakkelijk vindt, waarom een deugd belangrijk is, enzovoort. Op deze website vind je talloze tips om deugden op een speelse en afwisselende manier in activiteiten of gesprekken te verwerken.

Er zitten 52 deugdenkaartjes met afgeronde hoeken in een doosje van 10 x 10 cm. De kaartjes zijn glanzend gelamineerd.

ISBN 978 90 819463 60 / teksten Annelies Wiersma / cartoons Bart van der Kraan / © Uitgeverij ACT on Virtues, Groningen / Winkelwaarde € 19.95.

Kopen

 
100-kleurrijke-deugden-inzichtkaarten-1.png

100 kleurrijke deugden inzichtkaarten

Deze kleurrijke set van 100 (allemaal verschillende kleuren!) deugdenkaarten kan je helpen bij het nemen van een beslissing, bij het verbeteren van een relatie, bij het richting geven aan iets waarin jij duidelijkheid zoekt, of je simpelweg eraan herinneren dat je een deugd kunt inzetten. Ze worden in het voortgezet onderwijs gebruikt vanaf de leeftijd van ca. 14 jaar en verder vooral door volwassenen bij heel diverse toepassingen.

Samen stilstaan bij een deugd kan helpen op elkaar af te stemmen en verbinding met elkaar te maken. De kaarten worden ook gebruikt bij vergaderingen, studie, coaching, intervisie, supervisie, de verwerking van verlies en verdriet, yoga en bij het kleuren voor volwassenen. En er zijn vast nog veel meer toepassingen.

De omschrijvingen van de deugden zijn geïnspireerd op de ‘Virtues Reflection Cards’ van Linda Kavelin-Popov die Uitgeverij ACT on Virtues eerder uitbracht onder de titel ‘Reflectiekaarten; 100 deugden om je te inspireren’.

Er zitten 100 deugdenkaarten met afgeronde hoeken in een luxe doos, met linten en magneetsluiting. De kaartjes zijn mat gefolieerd afgewerkt. Ze zijn 10 cm breed en 13 cm hoog. Hieronder zie je de achterkant van de kaarten. Op de voorkant staat een citaat of spreuk.

ISBN 978 94 920940 70 / Teksten en vormgeving Annelies Wiersma e.a.  / © Uitgeverij ACT on Virtues, Groningen / Winkelwaarde € 34.50

Kopen