Het Deugdenspel
 

Tevredenheid

Tevredenheid.jpg

Tevredenheid geeft ontspanning

Tevreden zijn met hoe het is, tevreden zijn met wie je bent, met wat je doet of waar je bent. Soms lijkt het alsof het alsmaar meer, beter en groter, sterker en sneller, mooier en slimmer moet.
Dat kan voor behoorlijk wat druk en ontevredenheid zorgen.

Aandacht besteden aan de deugd tevredenheid kan helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen, en trots zijn op wat er al wel lukt.

Ouders hebben soms het gevoel dat ze op meerdere terreinen tekort schieten. Je wil een goede moeder/vader zijn, je wil het goed doen op je werk, je wil een rijk sociaal leven hebben, je wil wat zien van de wereld, je wil wat betekenen voor de maatschappij.... en dat allemaal in die zeven dagen in de week. Realiseer je dat je kinderen dit gedrag observeren en nadoen. Hun eisen worden ook hoog: eisen die ze stellen aan zichzelf en anderen.

Leg de lat niet te hoog bij de deugd van deze maand, wees trots op wat er lukt en beloon jezelf als je klaar bent!

 

 

Het zijn de kleine dingen

 

Amelie maakt pasfoto's

 
prinses-arabella-maakt-kleuren-kamishibai.jpg

Prentenboek Prinsen Arabella

Prinses Arabella is ontevreden met haar saaie kamer, waarop drie lakeien met verfpotten komen aansnellen: de primaire kleuren en zwart en wit. Dat zijn echter niet de kleuren die Arabella wenst. Maar daar weet ze iets op: door steeds twee kleuren te mengen krijgt ze roze, paars enzovoort. Aan het eind van het verhaal blijft het in het midden of Arabella alles gedroomd heeft, maar haar kamer is in elk geval echt mooi geworden! Derde prentenboek over het prinsesje, met een mooie donkere huid en aandoenlijke kroeshaartjes in knobbeltjes boven op haar hoofd. De paginagrote illustraties in felle, uitvloeiende kleuren laten zien wat de goedlopende tekst vertelt. Elke keer als Arabelle verf mengt wordt dat begeleid door hetzelfde vierregelige rijmpje. De kleuren worden in de tekst handgeschreven, in de betreffende kleur, afgedrukt. Als extra is er een los werkblad met twee in te kleuren en uit te knippen kronen. Vanaf ca. 4 jaar. 

 
ik wil ergens anders wonen.gif

Ik wil ergens anders wonen

Van de schrijver van het klassieke boek "over een mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had' is dit boek over de mol die ergens anders wil wonen.
Mol is ontevreden met zijn huis; samen met andere dieren gaat hij op zoek naar een andere woning. Uiteindelijk ontdekt hij dat hij nergens wil wonen. Het verhaal in dit bijzondere prentenboek begint eigenlijk al op de binnenkant van het kaft. De aquarelschilderijen met veel natuurkleuren in diverse tinten tekenen de warme sfeer van het verhaal. De illustraties beslaan de hele bladspiegel. Soms is deze als het ware in drie gedeelten gescheurd, waardoor het temporele aspect beter zichtbaar is. De verhaalfiguren worden met humor uitgebeeld en hun emoties zijn duidelijk. De tekst is afgedrukt binnen een egaal gedeelte van de illustratie. Het lettertype is speels en tamelijk fors. Het taalgebruik is afgestemd op de doelgroep, woorden en zinnen lijken met heel veel zorg te zijn gekozen. De tekst bevat ook moeilijke woorden die vanwege de illustraties geen belemmering voor het verhaalbegrip hoeven vormen. Herhaling van zinnen, geheel of gedeeltelijk en alliteratie hebben een plaats. Dit boek is geschikt voor gebruik thuis, op scholen en ook ter stimulering van de spraak-/taalontwikkeling en het kan kinderen, ouders en beroepsopvoeders veel plezier bezorgen. Vanaf ca. 3 jaar. 

Het boek is momenteel niet verkrijgbaar in de boekhandel, wel in veel bibliotheken en als digiboek op internet.

 
die-andere-moeders-doen-ook-maar-wat.jpg

Club van relaxte moeders

De website van de club van relaxte moeders biedt relativering in het drukke bestaan van jonge gezinnen met volle agenda's.

Handige tips, ervaringen van andere ouders met humor en een knipoog.
Leuke site!

 

Een ander woord voor......

2016-05-07.png

tevredenheid

tevredenheid

als trefwoord met bijbehorende synoniemen:

tevredenheid (zn):
genoegen, goedkeuring, satisfactie, schik, vergenoegdheid, voldaanheid,voldoening
als synoniem van een ander trefwoord:

genoegen (zn) :
aardigheid, behagen, bevrediging, blijdschap, gading, gein, geneugte, genot,heerlijkheid, ingenomenheid, jeu, jolijt, leut, leute, lol, lust, plezier, pret, schik,sjeu, tevredenheid, vermaak,
 voldoening,

 vreugde, vrolijkheid, welbehagen,welgevallen
goedkeuring (zn) :
aanvaarding, agreatie, akkoord, erkenning, fiat, goedvinden,
 instemming,overeenstemming, tevredenheid, toelating,
 toestemming, voldoening,zegen
voldoening (zn) :
bevrediging, genoegen, goedkeuring, instemming, satisfactie,
 tevredenheid,vergenoegdheid
schik (zn) :
plezier, tevredenheid

 

 

100 procent garantie

  • tevredenheidsgarantie-Urgent-Vertalen1png
  • klanttevredenheid2jpg
  • garantiecd5e1953fb869444d68d6c313f59ad0dpng
 

100 procent tevredenheid, kan dat?

Winkels en bedrijven geven soms tevredenheidsgarantie.

Praat met de kinderen over wat dat betekent, wat is service? 
Hoe ziet dat er uit? Wat doe je als er mensen terugkomen met een produkt terwijl er ogenschijnlijk niets aan de hand is? 

 

 

En weer verlaat een tevreden klant het pand

Deze website is een service van Uitgeverij ACT on Virtues. Op de webpagina klantenservice informeren we je over ons privacybeleid: www.actonvirtues.nl